nedeľa 23. decembra 2012

Vlhký diablov pokrm

Jedinečna torta pre skutočných čokoholikov , skvelá čokoládová chuť ktorá sa rozplíva na jazyku 
. Postup nieje náročný len trochu zdĺhavý ale stojí zato . Najmä s ovocím a sladenou šlahačkou chutí perfektne .





_________________________________

Zohrejeme rúru na 180°c.Vyložíme 20 cm tortové formy papierom na pečenie.Poprášime dno a strany kakaovým práškom.Preosejeme kakao do stredne velkej misy , a zmiešame vo vriacej vode.Odložíme bokom a necháme vychladnút .V dalšej misy vymiešame maslo na nízkej rýchlosti pokial nieje lahké a krémové .Postupne primiešame cukor ,a vymiešame pokial nieje zmes lahká a krémová ,3 až 4 minúty . Pridáme vanilkový extrakt (ak nemáme extrakt , možme dat aj vanilkový cukor :) ). Zmiešame postupne s vajciami pokial zmes nieje úhladná.Vo velkej misy ,preosejeme múku,sol,a kypriaci prášok.Do kakaovej zmesi pridáme mlieko a premiešame.Do hlavnej zmesi postupne pridávame múčnu a kakaovú zmes , ktorú dobre vymiešame elektrickým mixérom . Zmes rozdelíme na tri časti . Pečieme pri teplote 180 °c - 45 minút , alebo kým nieje ihlica pichnutá do stredu korpusu čistá, za častého otáčania aby sa dokonalo upiekly :) . Upečené korpusi prenesieme na mriežku a necháme vychladnút.Odstránime papier z korpusov.Umiestnime prvý plát na tácku ,rozmiestnime 1 1/2 hrnčeka krému a na vrch dáme dalši plát .Potrieme dalším 1 1/2 hrnčeka krému .Nakoniec potrieme zostávajúcim krémom.

______________________________________
krém: ------ 740g Nestlé polosladkých súst (može byt aj iná značka , podla výberu.) 4- hrnčeky sladkej smotany 1čl- lahkého kukuričného sirupu
______________________________________

Umiestnime sústa a smotanu do hrnca. Varíme na nízkej teplote , postupne miešame s gumennou špachtlou ,pokial sa prísady nezkombinujú a krém nezhustne, cca 20-25 minút.Zvýšime teplotu na stredne nízku ,varíme ,miešame o 3 minúty viac . Odložíme . Zmiešame s kukuričným sirupom. Prenesieme do velkej misy .Necháme vychladnút cca 2 hodinky, kontrolovaním a miešaním každých 20 minút. Hned použijeme.


zdroj : http://www.marthastewart.com/318202/moist-devils-food-cake?center=276954&gallery=274212&slide=257412

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára