nedeľa 23. decembra 2012

Kapustnica

1.5kg kyslej kapusty
300g údeného mäsa
300g bravčových rebier neúdených
2 klobásy
sušené huby - najlepšie dubáky
sušené slivky
bobkový list
cibuľa
soľ
vegeta
masť
mleté čierné korenie
mletá červená paprika
hladká múka
podľa zvyku zemiak alebo kyslá smotana
sladká smotana

_________________________________________

Kapustu vložíme do hrnca, zalejeme vodou , pridáme údené rebrá , klobásky , prepláchnuté huby , soľ, vegetu, bobkový list, cibuľu nakrájanú na kocky a varíme domäkka .
Uvarené mäso , rebrá , klobásu vyberieme, nakrájame a vložíme späť do polievky aj so slivkami.
Nakoniec pridáme zápražku s masti, hladkej múky a červenej papriky .Prevaríme a podávame. Podľa zvyku môžeme dať aj na kocky pokrájaný zemiak počas varenia , sladkú smotanu ako zátrepku , alebo kyslú smotanu na hotovú polievku .
_________________________________________

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára