štvrtok 27. decembra 2012

Makový závin












600g polohrubej múky
2 vajcia
1 kus droždia
6 polievkových lyžíc vlažného oleja
300 ml vlažného mlieka
trochu cukru
štipka soli
1 vanilkový cukor
1 čl mandlového extraktu
Mak
cukor
škoricový cukor alebo škorica
vajíčko na potretie
____________________________________________
S vlažného mlieka ,droždia a cukru spravíme kvások .
Po nakysnutí prilejeme do preosiatej múky , pridáme soľ , vanilkový cukor , olej , vajcia a zamiesime dobre .
Necháme asi 30 minút pokysnúť .
Potom vyvalkáme a plníme makovou plnkou ktorá so robí nasledovne : Mak s mliekom speníme , ochutíme cukrom a škoricou .
Plnkou potierame vyvalkaný koláč a zvynieme ( ja som predtým , než som potrel koláč ešte navrstvil trochou lekváru pre chuť ).
Zvinieme , potrieme vajíčkom a ešte necháme cca 25 minút nakysnúť .
Potom Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri 190 °C .
Upečené pokrájame a papkáme :) . Môžeme poliat aj ovocnou omáčkou no chutí dobre i samotne .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára